Alla inlägg under augusti 2007

Av Tussegumman - 16 augusti 2007 21:26

Jag har svarat på era kommentarer och kommer att gå runt på bloggarna imorgon! Jag måste lägga mig tidigt idag mina vänner är väldigt trött!

Godnatt önskar jag er och med nya krafter imorgon...

Av Tussegumman - 15 augusti 2007 20:20

Sitter och funderar på min mormor igen vad hon skulle sagt och gjort i olika situationer. Vad som känns så befriande när jag tänker på henne var att hon var en en genuint kristen människa som satte sig själv i sista rummet ville att alla skulle ha det bra! Hon älskade att baka i sitt kök det var hennes största intresse!


Hon öppnade sitt hem för oss under loven och somrarna då var vi välkomna dit! Detta lugn man fick när man klev av tåget och gick gatan upp till henne. När jag såg henne på balkongen så sprang jag hela vägen upp till henne och tog trapporna i flera kliv för att få komma så fort som möjligt. Detta underbara som jag bevara i mitt hjärta. Att bli sedd men kommer du vad roligt ta av dig kappan så sätter jag på kaffe och så tog hon fram saft till mig! Hon älskade att engagera sig i våra skolarbeten och hade alltid våra betyg uppskrivna på papper.


Hon älskade att förhöra mig på vilka som satt i de olika regeringarna. Just den känslan att sitta och plugga hos min mormor i köket var nästan som ett lyckorus. Det luktade nybakta bullar och mormor gick och nynnande på någon vacker psalm.  På kvällen så la vi oss på var sin säng i sovrummet och låg pratade och bad aftonbönen Fader vår tillsammans. Längtan efter henne är ibland så jobbigt stark att det gör fysiskt ont. Hon hade bla en egenskap som inte är så vanlig idag förnöjdsamhet och det var lätt att göra henne glad hon var tacksam för det lilla.


Morfar han dog sommaren innan min äldste son kom till världen. Det var en sådan konstig känsla någon kommer och någon går. Morfar var en man som älskade allt det vackra han älskade ta med oss flickor och tälja säjpipor till oss. Vi promenderade med honom och han visade oss vad bär och växter heter och vad vi absolut inte fick äta av.


 Morfar älskade havet och älskade att gå och vandra på Getterön och se ut över havet. Han tog ofta med mig dit och jag fick sitta på pakethållaren medan morfar trampade ända ut till 5.e vik där jag tillbringat många av mina barndomssomrar.


 Saft på filten med oranga vindskydd och åt bulle och drack saft medans jag hackade tänder för att jag hade varit i för länge. Det är 19 år sedan morfar dog så mormor hade många år ensam men vi var där mer då och hon kom ofta hem till oss.

Av Tussegumman - 14 augusti 2007 18:21

Jag har precis kommit hem och har slagit mig ner i fåtöljen vilken dag! Jag har varit igång sedan klockan sju i morse så snart har jag varit i gång i tolv timmar i sträck! Fick lite lunch som jag åt vid skrivbordet för att det blev ett tajt schema! Jag som hela tiden försöker att hålla denna okontrollerade stress ifrån mig åker dit igen gång efter gång! Jag blir så trött på mig själv. Handlade lite mat på hemvägen så nu skall ungdomarna göra egna hamburgare med sallad. Jag själv skall försöka ta mig en dusch och slappna av. Man tycker att man har planerat så bra och så blir man indragen i en det ena och en det andra! Då kollegan blev sjuk så slängde chefen ett ärende på mitt bord som jag var tvungen att ombesörja. Sedan vände hon på klacken utan att jag hann att säga något! Det var länge sedan jag kände mig så frustrerad och arg.

Av Tussegumman - 13 augusti 2007 09:13

Sitter på arbetet vi skall ha planering och morgonmöte och gå igenom lite om vad som är viktigt i veckan! Jag måste vara noga med att stryka i min kalender och inte ta på mig mer än jag klarar! Skolorna börjar nästa vecka. Det skall bli skönt när allt kommit igång på något sätt och vi får lite struktur i vardagen. Jag längtar på något sätt att alla bitar skall ramla på plats...Jag önskar er alla mina bloggvänner en skön och fin dag och tack för att ni finns!

Av Tussegumman - 12 augusti 2007 12:26

Oh vad jag saknar min mormor. Sista gången jag hade min mormor på besök hos mig var den 17 maj 2002. Hon längtade efter att besöka mig sa hon ofta men hade problem med höften som satte stopp för det.


Till slut övertalade jag mina föräldrar att ta med henne i bilen. Klarade hon sig in och ut i bilen så kunde hon få sova i min säng om hon behövde det. Vi hade sjukhus nära mig också om det skulle hända något. Jag minns det som det var igår, Mormor kom med mamma och pappa till mig en fredag 020517. Det var en magisk dag varmt skönt väder. Jag visade mormor mina tulpaner och övriga blommor. Hon var så glad att hon fick komma till mig glad så hon riktigt strålade. Hon fick sitta på altanen bland alla mina blommor och jag såg verkligen hur hon njöt i fulla drag.


Hon brukade alltid säga att jag tog med mig det fina vädret när jag kom till henne på somrarna! Nu hade hon tagit med sig det till mig för dagen innan var det regn och rusk.


Pappa hämtade min mamma hos frisören och jag och mormor hade en underbar tid tillsammans då hon fick titta på mina blommor och känna jorden mellan sina fingrar som hon alltid älskat att plantera. Vi pratade om gamla tider och plötsligt så hade det gått flera timmar.


Pappa kom med mamma och jag satt på altanen och skalade färskpotatis som vi skulle ha till middag, Mormor sa gång på gång hur mysigt hon tyckte det var att få komma till mig äntligen och få sitta i solen och mysa.


Här måste du trivas sa hon gång på gång. Mamma hade klippt sig och färgat håret mörkt och pappa tyckte hon liknade bokmärksängeln. Jag vet vilken ängel han syftar på ett av mina barndomsbokmärke.


Vi åt gräddfil sill och potatis på altanen och äppelkaka med vanijglass till efterrätt. Mormor var trött av värmen och maten och hon blev nerbäddad i solstolen, Detta var underbart! bättre än bäst sa hon innan hon somnade med ett leende på läpparna.


Mormor vaknade och hälsade på barnen. Min äldste son hade växt så att mormor nådde honom till axeln hon var så imponerad av att mina barn hade blivit så stora. Bara inte denna gång blev den sista! Jag kände mig trött och lycklig på samma gång, så som jag kände mig som barn. Väldigt förväntansfull så blev det som man hoppats.


Mormor dog  denna sommaren under juli månad hennes hjärta orkade inte mer. Då jag hade en nära relation till henne så var detta svårt men jag har bevarat detta minnet i mitt hjärta att vi fick denna magiska stund tillsammans.

Av Tussegumman - 12 augusti 2007 12:21

Första läsåret som barn gick jag i Varberg och då familjen hittade en lägenhet i Mölndal och jag ville gå klart årskurs ett i Varberg så bodde jag några månader hos mormor. Min momor har varit min extramamma och hon var med mig på min avslutning. Jag minns att vi hade avslutning i Varbergs kyrka i stan och det var vackra psalmer och vi sjung den blomstertid nu kommer. Denna psalmen älskade min mormor! Det är nu fem år sedan hon dog men ibland känns det som jag vill ta telefonen och ringa henne och tala om vad jag och barnen har gjort. Hon var en människa som verkligen var intresserad in i själen! Alla somrar som hon följe med oss flickor till simstadion där vi lärde oss simma. Hennes mandelkubbar och kanelbullar som bara hon kunde göra på det där extra viset. Oh vad jag saknar henne! Det var henne jag ringde när jag hade kärleksbekymmer, när jag förlovade mig och tillslut gifte mig! Vilken människa skulle bli så glad när jag ringde mitt i natten och sa att jag skulle gifta mig, jo min mormor. Förlåt att jag väckte dig sa jag. Mormors svar var att det gör ingenting, nu är så glad så nu sover jag ändå bättre. Hon unik och våran relation var verkligen det!  Tack min lilla mormor för det du har gett mig. Jag har bevarat det i mitt hjärta.

Av Tussegumman - 11 augusti 2007 17:29

En ljuvlig liten varelse...

Presentation

Omröstning

Vad är viktigast för dig, för att du skall kunna stressa av!
 Promenader
 stavgång
 simning
 massage
 meditation
 reflektion
 styrketräning
 spinning
 motionsträning
 Böcker
 musik
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards