Alla inlägg under maj 2007

Av Tussegumman - 28 maj 2007 14:20

Är det inte konstigt att tiden går så otroligt snabbt jag tycker det inte var länge sedan jag sa samma sak för en vecka sedan! Hela familjen längtar efter vila och ro en semester och bara vara. Efter detta året som gått så är vi verkligen värda det. Vi har inte planerat något i år heller men vi får höra med tonåringarna vad dom har för önskningar också. Vi tycker det är skönt att ta husvagnen till någon mysig plats och bara njuta! Jag förstår om inte detta är vad dom drömmer om kanske. Det gjorde inte jag heller i den åldern. Jag skulle nog bli otroligt rastlös! Jag kommer också ihåg hur jag ibland tyckte det var tråkigt att åka till samma ställe varje sommar och när man kom tillbaka till hösten så skrev man att man hade varit i Sverige och inte i utlandet som man tyckte att nästan alla var. Detta var inte fallet men alla drömde väl om något exotiskt.  

Av Tussegumman - 27 maj 2007 14:26

Äntligen har min äldste son gjort klart sitt svenska arbete. Det tog honom en vecka att få klart det. Det är inte lite vad de skall göra. Alla dessa författare och medeltiden och upplysningen de skall skriva om. Det är sådan press på ungdomarna nu för tiden. Samtidigt som de skall göra sina val i livet och hadskas med hormoner som snurrar i kroppen. De två yngsta pojkarna kämpar med matten in i det sista för att klara sig. När denna terminen är över så skall vi fira det hela familjen. Vi har har haft projekt allihopa den saken är klar. Ibland önskar jag att jag hade något roligt att skriva om att jag gjort några fina resor något intressant kul. Det blir kanske för mycket vardag vad vet jag.     
















Av Tussegumman - 21 maj 2007 10:26

Idag är det riktigt Göteborgsväder mulet regningt och grått. Vilken bra tajming. Gratis vattning av gräsmattan efter klipp igår suveränt. Jag får fixa lite inomhus ikväll och hoppas att vi får tillbaka värmen snart!

Av Tussegumman - 20 maj 2007 10:09

I dag har vi haft en fin dag i Göteborgsområdet. Varmt 19 grader! Jag och min yngste son har klippt gräset och jag har rensat ogräs. Han var jätteduktig och uthållig. Tömde kärran i en gemensam kompost som vi har ihop med grannarna.  Han fick pengar för det och det lär gå till bensin till moppen. Han älskar att köra ut med den då och då men vi har sagt ifrån att han inte får ta med den till skolan då det är väldigt mycket stölder och skadegörelse på just mopeder och cyklar. Han kämpar på det är så mycket som han har kvar trots att det bara är några veckor kvar.  På kvällen satt jag med min älste son med hans svenskaarbete nu är det inte mycket kvar det är bara så mycket och jag kan förstå att det känns oövervinneligt om han skall sitta med det själv. När han väl har läst en text så är han fantastiskt duktig att formulera om den till sina egna ord. 16-åringen kämpar på sitt gymnasium med svår matte och klarat sig. Han läser inne i stan så han har resväg till och från skolan men trivs väldigt bra. Han läser data på gymnasiet första året.

Av Tussegumman - 19 maj 2007 20:27

Oh vad jag saknar min mormor. Sista gången jag hade min mormor på besök hos mig var den 17 maj 2002. Hon längtade efter att besöka mig sa hon ofta men hade problem med höften som satte stopp för det.


Till slut övertalade jag mina föräldrar att ta med henne i bilen. Klarade hon sig in och ut i bilen så kunde hon få sova i min säng om hon behövde det. Vi hade sjukhus nära mig också om det skulle hända något. Jag minns det som det var igår, Mormor kom med mamma och pappa till mig en fredag 020517. Det var en magisk dag varmt skönt väder. Jag visade mormor mina tulpaner och övriga blommor. Hon var så glad att hon fick komma till mig glad så hon riktigt strålade. Hon fick sitta på altanen bland alla mina blommor och jag såg verkligen hur hon njöt i fulla drag. Hon brukade alltid säga att jag tog med mig det fina vädret när jag kom till henne på somrarna! Nu hade hon tagit med sig det till mig för dagen innan var det regn och rusk.


Pappa hämtade min mamma hos frisören och jag och mormor hade en underbar tid tillsammans då hon fick titta på mina blommor och känna jorden mellan sina fingrar som hon alltid älskat att plantera. Vi pratade om gamla tider och plötsligt så hade det gått flera timmar. Pappa kom med mamma och jag satt på altanen och skalade färskpotatis som vi skulle ha till middag, Mormor sa gång på gång hur mysigt hon tyckte det var att få komma till mig äntligen och få sitta i solen och mysa.


Här måste du trivas sa hon gång på gång. Mamma hade klippt sig och färgat håret mörkt och pappa tyckte hon liknade bokmärksängeln. Jag vet vilken ängel han syftar på ett av mina barndomsbokmärke. Vi åt gräddfil sill och potatis på altanen och äppelkaka med vanijglass till efterrätt. Mormor var trött av värmen och maten och hon blevnerbäddad i solstolen, Detta var underbart! bättre än bra sa hon innan hon somnade med ett leende på läpparna. Mormor vaknade och hälsade på barnen. Min äldste son hade växt så att mormor nådde honom till axeln hon var så imponerad av att mina barn hade blivit så stora. Bara inte denna gång blev den sista! Jag kände mig trött och lycklig på samma gång, så som jag kände mig som barn. Väldigt förväntansfull så blev det som man hoppats.


Mormor dog  denna sommaren under juli månad hennes hjärta orkade inte mer. Då jag hade en nära relation till henne så var detta svårt men jag har bevarat detta minnet i mitt hjärta att vi fick denna magiska stund tillsammans.  

Av Tussegumman - 18 maj 2007 19:00

Jag har idag börjat att slänga en massa bråten har städat i garaget och kostaterat att en tredjedel av prylarna kan vi slänga eller skänka! Jag skall nu försöka gå bort till pappersinsamlingen med en del små kartonger och resten får vi ta till tippen. Sov skönt i natt jag hade sån tur att jag fick tid hos min "gamla" massör. Hon är verkligen duktig på att massera! Jag har länge haft en stor knuta som värkte under skuldebladet en muskel som var så spänd fick jag veta när jag kom. Det var underbart att komma till henne! Vi hade inte pratats vid på sju år och det har ju hänt både henne och mig en massa saker under dessa åren både bra och dåliga. Denna levnadsglada människa som hjälpt mig tidigare när jag mådde pyton hade precis gått igenom samma sak själv utbrändhet och detta att gå in i väggen! Det går inte att vaccinera sig från stress den saken är säker så står det ju i en del böcker! Undrar om dessa människor själva har gått in iväggen! Hon har gjort alla saker som hon mått bra av och talat om för mig att jag måste bestämma mig för vad jag vill! Plötsligt sju år senare så har hon själv inte lyssnat på sina signaler. Hon är en duktig massör och tog för många uppdrag och plötsligt hade hon tre jobb och hem. Man kan jobba ihjäl sig om man gör roliga saker också om det inte är lagom. Det här med reflektion är både a och o. Gör man inte detta så dansar man in i väggen med en våldsam fart.  Sakta men säkert är hon tillbaka till livet igen men vilken pris man får betala. Det går fort att bryta ner sin hälsa men otroligt lång tid att bli helt återsälld. Tro mig jag vet. Kanske undrar man vad som egentligen är mening men på något vis tror jag att man har fått en annan visdom som ingen vet som inte har gått igenom det. Förhoppningsvis finns jag där för någon annan precis som jag hade henne, då jag mådde dåligt. Det var ett långt kliv från sortering av papper till detta men det hjärtat är fullt av talar munnen heter det ju. Ha det gott alla därute!

Av Tussegumman - 17 maj 2007 19:26

Ett fyrfaldigt leve för Michael  Hurra Hurra Hurra Hurra! Michal min systers son fyller 7 år idag på Norges nationaldag. Till historien hör att han bor i Norge med sin Norska pappa och min syster som har bott där i snart 16 år. Saknar er väldigt men vet att ni kommer att hälsa på snart!

Av Tussegumman - 14 maj 2007 11:00

Jag har fått problem med min bärbaradator det går plötsligt inte att skriva något och tangentbordet har låst sig. Tidigare blev det inte heller några mellanslag mellan orden då jag skrev. Det är så typiskt. Jag har nu fått låna en stationär dator för att kunna skriva. Vad sårbar man är egentligen allt som man använder den till och nu kan jag inte göra något. Det kanske kostar mer än det smakar att lämna in den på service då en tangent har ramlat loss på den. Men den är ju bara två år så frågan är om servicegarantin gäller. Måste allt hända på en gång. Jag blir så trött!!  Sönerna har hur mycket läxor som helst och är urstressade. Jag är stressad ja alla går på något slags högvarv. Tänk så mycket krav det ställs på ungdomar nu för tiden. Det är en månad kvar och dom måste kämpa in i det sista. Jag har lovat hjälpa dem att sitta bredvid så att det blir gjort. Ibland kan det hjälpa att man väl kommer igång med det och får det slutfört. Det kommer bli en sådan där skrivkväll för dem idag,  då det måste få klart projektarbeten, inlämningsuppgifter osv. Jag känner verkligen hur stressade de är. Det känns som jag är en centrifug som håller på att skena! Är det någon som känner igen sig. Jag måste varva ner men ändå inte tappa farten om ni förstår vad jag menar. Jag har inte semester än på länge och måste hålla till dess. Ibland känns det som jag skulle vilja ge min filofax till någon som kunde hjälpa mig stryka saker nu känns allt lika viktigt och jag har svårt att fokusera och prioritera.

Presentation

Omröstning

Vad är viktigast för dig, för att du skall kunna stressa av!
 Promenader
 stavgång
 simning
 massage
 meditation
 reflektion
 styrketräning
 spinning
 motionsträning
 Böcker
 musik
 annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards